In gesprek met…..

Ruud voor zijn Orion Automotive pand.Het is woensdag 8 januari vroeg in de ochtend wanneer Ruud Vink, eigenaar en oprichter van Orion Automotive B.V., zijn bedrijfspand opent aan de Amert 148 in Veghel.
Gemotiveerd en met “frisse zin” (zoals hij zelf aangeeft) is hij weer klaar voor een nieuwe dag. Na een verse bak koffie heeft Ruud tijd om een aantal vragen te beantwoorden.

Vertel iets over jezelf, wie is Ruud?
Ruud is dus de naam. Volgens de gegevens ben ik van 1964, best jong dus! Ik sta relaxt in het leven en ben een echte Bourgondiër. Samen met mijn vrouw woon ik in het buitengebied van de Rips, een klein boeren dorpje in Brabant. En zijn we samen erg blij met onze twee kleinkinderen.
Mijn vrije uurtjes besteed ik op dit moment vooral aan mijn tweede liefde; Ik ben een vooroorlogse raceauto aan het bouwen, op een chassis van een Desoto Flathead Six uit 1939.

“Geniet van het leven, geniet van je familie en ga voor je business!”

Wat zijn je persoonlijke drijfveren in het dagelijks leven?
Ik begin met frisse zin aan elke dag en ben een echt mensen mens. Veel lachen met collega’s en met onze klanten vind ik erg waardevol. Easy life, daar ga ik voor.

Waar mogen we jou ’s nachts voor wakker maken?
Ik vind het heerlijk om samen met mijn vrouw, onder het genot van een lekker rood wijntje, te genieten van onze favoriete Spotify playlist “Anns-Jazz-Night”. Hier mag je mij ’s nachts zeker voor wakker maken. Oh ja, en voor Bitterballen!

“Al 20 jaar brood op de plank”

Orion Automotive, opgericht in 1999 in ’s-Hertogenbosch viert dit jaar zijn 20e jubileum. Waarom is destijds voor de naam Orion Automotive gekozen?

Sterrenkunde is één van mijn vroegere hobby’s. Tijdens de herfst en in de wintermaanden is Orion te zien, een erg groot sterrenbeeld. Ik heb iets met Orion, maar dat is een lang verhaal. Google maar eens op sterrenbeeld Orion en je verbaast je over wat er over geschreven wordt. Ik ben niet gelovig, maar Orion leid mij de weg.

Herinneringen aan Rudy's 4x4 parts.Hoeveel bestellende klanten had Orion Automotive in het eerste jaar?
Laten we zeggen een handvol. Ik ben begonnen met de promotie en verkoop van accessoires voor 4WD (4x4) auto’s. Vóór ik Orion heb opgestart was ik eigenaar van Rudy’s 4x4 Parts.

Hoeveel bestellende klanten zijn dit vandaag de dag?

Heel veel. Onze klantenkring is erg uiteenlopend en dat maakt het ook zo mooi. Van de kleine éénmans- dorpsgarages tot de grote auto importeurs, maar ook alles wat daar tussen zit.

Wat was de eerste noemenswaardige opdracht / klant / klus / of uitdaging voor jullie?
Dat was voor ons toch wel het zaken doen met Irmscher in Duitsland. Irmscher had aan Opel Duitsland beloofd, om op korte termijn met wat demo’s te komen van een Side-bar set met steps voor de Opel Antara. Deze demo’s waren nodig voor de introductie van dit voertuig aan verschillende Opel Importeurs around the world. Door de tijdsdruk achter dit verzoek zat Irmscher toch wel met de handen in het haar. Uiteindelijk zijn zij bij Orion terechtgekomen en hebben wij kunnen realiseren dat de Side-barsets binnen 3 weken uitgeleverd konden worden. Het resultaat van deze opdracht is dat wij in 6 jaar tijd ongeveer 7000 Side-barsets hebben mogen leveren aan deze partij. Dit gaf ons “Vet op de botten”.

Waarin onderscheidt Orion zich van zijn concurrenten?

Wij leveren goede service en nazorg. We gaan op zijn Brabants om met onze klanten en doen het graag goed.

Ruud voor zijn te bouwen raceauto. Hoe zou je graag omschreven willen worden door klanten?
Als een “fijne vent” (hahaha). Ruud staat gewoon voor Orion Automotive.

Wat is nu echt kenmerkend / karakteristiek voor het bedrijf?
Wij weten waar we over praten, leveren kwaliteit op maat en geven goede adviezen. Wij steken onze nek uit voor de klant en denken mee waar we kunnen.Veel accessoires zijn uit voorraad leverbaar, of kunnen op korte termijn geleverd worden. Service staat bij ons hoog in het vaandel en we merken dat klanten onze informele manier van communicatie prettig ervaren.

Welke successen heb je met het bedrijf behaald?
Het Irmscher verhaal is zeker één van onze successen. Maar wat ik echt leuk vindt is, dat wanneer ik wel eens meehelp op de expeditie, ik pakbonnen tegenkom van accessoires die naar Monaco of Hong-Kong gezonden moeten worden.(al zijn het maar bumperplaten) Hier had ik in mijn Rudy’s 4x4 tijd alleen maar van kunnen dromen!

Wat voor type projecten hoop je over vijf jaar te hebben/doen?
Ik hoop dat we uit kunnen bouwen wat reeds is ingezet, Aluminium imperialen, licht gewicht sidebars, een nog breder assortiment, zodat er voor elk wat wils te vinden is.

Maak de zin af: Ik ben pas echt tevreden als…?

Ik ben al een tevreden mens, wanneer ik alleen al kijk naar wat we bereikt hebben. Orion Automotive heeft een mooie plaats in de bestelauto accessoires handel. We zijn een begrip voor velen en samen met mijn sterren (het team) zorgen wij ervoor dat elke dag telt. Kom anders eens langs voor een kopje koffie, onze deur staat open!

Download het Linda interview met Ruud Vink.


Spoiler-alert! NIEUW in ons assortiment;

Voor verschillende modellen waaronder Volkswagen Caddy,Volkswagen Transporter T6, Ford Custom, Renault Trafic en de nieuwe Peugeot Expert, hebben wij vanaf nu ook voorspoilers in ons assortiment. Kijk op onze site voor meer foto's en garageprijzen

voorspoiler VW T5 / T6 voorspoiler VW T5 / T6
zon laag mail

De herfstzon komt er weer aan!

Aan de stand van de zon is weinig te doen, voorkom hinderlijke verkeerssituaties en laat je niet verrassen door laagstaande zon.
Adviseer uw klant een zonneklep van Orion Automotive B.V.

zonneklep ford transit zonnekap

Orion zonnekleppen, in niet doorzichtig zwart of doorzichtige smoke kleur, perfect op maat gemaakt voor uw voertuig!

Ontdek hier de Orion zonnekleppen!

logo orion automotive

Orion Automotive B.V. biedt nu ook de mogelijkheid om onze producten online te bestellen. Bekijk ons uitgebreide assortiment in onze webshop.

Wilt u via deze webshop gaan bestellen? Vraag dan uw inloggegevens aan via ons aanvraagformulier. Wij zullen u dan voorzien van gebruikersgegevens. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen gebruik maken van onze webshop.

 
Contact gegevens
Telefoon
+31 (0)413 - 352 537

E-mail:


Adres:
De Amert 148 - 5462GH Veghel

K.v.K. nummer:
17202818
Openingstijden
Ma. - Do. van 08.00h tot 17.00h
Vr. van 08.00h tot 15.00h

Zaterdag gesloten
Zondag gesloten
Orion Automotive official Mercedes VanPartner